Няма стадион за десетки милиони левове, който да оправдае липсата

...
 Няма стадион за десетки милиони левове, който да оправдае липсата
Коментари Харесай

Голямата цел на ДПС е младите да останат в България

 
Няма стадион за десетки милиони левове, който да оправдае неналичието на физкултурен салон в приблизително учебно заведение в едно българско село Поставили сме си за цел минимум трима депутати от Бургас и района Само Движение за права и свободи има проект за внедряване на водородните технологии в стопанската система
Севим Али е лидер на листата на Движение за права и свободи в Бургас. Роден е на 13.09.1981 година в Айтос. Завършва своето обучение в Университет " Проф. доктор Асен Златаров ", компетентност: Химично инженерство. Севим Али е приключил Българско учебно заведение за политика " Димитър Паница " към Нов български университет. Народен представител от 2017 година
Модерното обучение се основава на партньорства сред бизнеса, локалните управляващи и университетските среди, споделя Севим Али в изявление за вестник СТАНДАРТ
- Г-н Али, на тези избори Движение за права и свободи заложи на синергията сред силата на опита и силата на младостта. Това ли е сполучливата формула за развиване на една партия?
- Безспорен факт е, че в кандидат-депутатските листи на Движение за права и свободи има доста младежи. Това са хора, които с изключение на силата на младостта си и ентусиазма за смяна, имат доста личностни, професионални и лидерски качества. Всички имат политически опит, насъбран в младежките организации на нашата партия. В своя път към политиката младите членове на Движение за права и свободи се стремят да се образоват, в допълнение да се квалифицират и да се утвърдят като експерти и специалисти в своята професионална област. Нашата партия има неизчерпаема банка от готови млади политици и специалисти. За образец единствено ще ви дам листата за област Бургас, на която съм лидер. Тя е формирана на 80% от млади фрагменти на партията, като първите шестима в листата са минали школата на  регионалната младежка организация и са били нейни ръководители през годините, по този начин както и аз, с което доста се гордея.Всички ние получаваме поддръжка от по-опитните наши политици и упътвания за нашата политическа активност. Най-ценното в тези взаимоотношения са взаимното почитание и респектът, който ние младите имаме към нашите по-мъдри и по-опитни членове. Това е пътят за развиването и усъвършенстването на една партия, най-малко за Движение за права и свободи това е формулата.
- Като народен представител в 44-ото Народно събрание бяхте член на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Как оценявате държавната политика за младежите?
- Не желая с лека ръка да отрека, това което е направено до този миг. Но това, което не бе направено е огромният грях на ръководещите към децата и младежите, както във връзка с спорта, по този начин и във връзка с образованието и трудовата реализация в дребните обитаеми места в страната. Този двоен стандарт сред огромния регионален град и дребното градче или село накара стотици, хиляди младежи да изоставен Родината и да търсят прехранване в чужбина. Тези наши деца, техните родители няма да им простят. Няма да простят и на нас, хората от Движение за права и свободи, в случай че не изправим тази неправда. И няма стадион за десетки милиони левове, който да оправдае неналичието на физкултурен салон в приблизително учебно заведение в едно българско село.
- Как съгласно програмата на Движение за права и свободи младежите ще бъдат ангажирани интензивно да вземат участие в ускорено икономическо развиване на България?
- На първо място качествено обучение и съответно професионално развиване. Необходими са съвременни специалности, които са обвързани с дълготрайното развиване на бизнеса и районите. И не на последно място по-високи приходи и почтено възнаграждение на труда на младежите. В Програмата на Движение за права и свободи залагаме на цифровизация, водородни и високи технологии - за тях ще са нужни съответни специалности и специалности. Разковничето е взаимоотношението сред просветителните институции и бизнеса.
- Високите технологии и дигитализацията са съществени цели в програмата на Движение за права и свободи. Какво планува тя?
- Дигитализацията и високи технологии във всички сфери на икономическия и обществен живот е базата за развиване на съвременна стопанска система, която дава по-добри благоприятни условия за труд и развиване на всички браншове. А това от своя страна води до по-високи приходи за заетите в тези действия. Високите технологии дават повече работни благоприятни условия и по-високи заплати за младите, а това е методът да останат и да работят в родината.Дигитализацията няма потребност от реклама, всички знаем изгодите от нея. Необходимо е действително да се вкара във всички сфери на живота, с цел да се улесни оптимално достъпът на гражданите  и бизнеса до административни услуги и да се обезпечат по-качествено обучение, налично опазване на здравето и обществени услуги и грижи. Предвиждаме даже и новаторско цифровизирано земеделие. Ползите от дигитализацията са необятни, нужни са управнически потенциал и политическа воля за действителното й и навсякъде въвеждане.
- Пандемията пришпори онлайн образованието в България, само че в същото време сподели, какъв брой доста имат да наваксват в цифровите си умения учители, родители, възпитаници. Какви промени би трябвало да се създадат за съвременно обучение у нас?
- За да бъде съвременно едно обучение, то би трябвало да бъде съответно на упованията на бизнеса и публичните процеси. Визирам освен учебното, само че и университетското обучение. За задачата предвиждаме да бъдат основани партньорски съдействия с бизнеса, локалните управляващи и университетските среди. Но в основата би трябвало да бъде обезпечен достъпът до обучение и качеството му да не се дефинира на районен принцип.
- Водач сте на листата на Движение за права и свободи в Бургас, където бяхте и водач на младежката организация на Движението. Бихте ли показал тима на Движение за права и свободи - Бургас за изборите? Какви цели си поставяте?
- Гордея се, че съм лидер на една неповторима кандидат-депутатска листа, в която всички са представители на локалната общественост. Екипът, с който се явяваме на изборите е формиран от млади, образовани хора, специалисти в своята професионална област и политически готови. Всеки един от тях е заслужен да съставлява жителите на Бургаска област в Народното събрание.Първата ни цел е да активираме гласоподавателите и да ги мотивираме да гласоподават за нашата листа и нашата стратегия. Това вършим като представяме Програмата на Движение за права и свободи и обясняваме обособените й акценти, които са жизненоважни за локалните общности в региона.Целта, която сме си сложили като резултат от тези избори са трима народни представители в 45-тото Народно заседание, а за какво не и четирима. Това не е самоцел, а метод да отговорим на упованията на нашите гласоподаватели. Начин да решим повече проблеми на локалните хора и локалния бизнес.
- Кои са най-големите проблеми на Бургас и района, за чието решение ще работите?
- Като начало да извоюваме равнопоставеност при финансирането и реализирането на значими обекти, както за регионалния град, по този начин и за дребните обитаеми места в региона.Привличане на вложения и откриване на работни места в браншове като земеделие и отглеждане на животни и обвързваните с тях производства.Една от задачите, които си поставяме  е ориентирана към младежите, тяхното обучение и реализация. Тази цел минава като алена нишка през целите на Движение за права и свободи, с цел да останат младежите в България, а тези, които са в чужбина да се завърнат по родните места. Това е и мой персонален приоритет, който ще пазя като народен представител в Народното събрание.Нашият принос в рестарта на страната ще бъде част от напъните на Движение за права и свободи за възобновяване разговора сред политическите партии и сред институциите, а  това може да стане единствено в случай че се възвърне нормалността в политиката.
- Туризмът е главен стопански бранш в Бургас. Секторът обаче пострада най-силно от коронакризата. Какво би трябвало да се направи, с цел да се възвърне оптимално бързо браншът?
- В Бургаска област има 7 общини, за жителите на които туризмът е главен занаят. Възстановителните ограничения за този значим бранш би трябвало да минат през по-малко административни спънки, с цел да стигнат по-бързо до хората. Финансовата помощ би трябвало да продължи до цялостното възобновяване на сектора, само че това няма да реши редицата проблеми в туризма, които също способстваха за този колапс в бранша. Необходима е една съответна стратегия в дълготраен проект, която да приспособява туристическия бранш в унисон с новите трендове, наложени от епидемията. Това би трябвало да стане на държавно равнище с държавно и европейско финансиране. Защото сегашните финансови ограничения имат за цел оцеляване, само че не и развиване на този значим за стопанската система бранш.
- На страната ни й следва огромна икономическа смяна, обвързвана със Зелената договорка и прехода от въглеродна към атомна стопанска система. Какви са провокациите през Бургас?
- Зеленият пакт, респективно водородната стопанска система е главен акцент в Програмата на Движение за права и свободи. Това е стопанската система на бъдещето. Водородът може да бъде употребен за произвеждане на сила, като гориво за нисковъглеродни коли, в химическата промишленост и за отопление в домове и офиси.Това е предизвикателство освен за Бургаска област, само че и за цялата страна, тъй като с цел да се осъществят водородните технологии в другите браншове, е належащо това да стане действителна държавна политика. Към момента само Движение за права и свободи имат проект за внедряване на водородните технологии в стопанската система.От гласоподавателите зависи дали водородът ще остане гориво на бъдещето, или ще стане част от живота ни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР